Farvel til oversvømmede kældre og goddag til naturligt renset grundvand

Terkel er ikke længere i knibe. Det kommer andre husejere heller ikke, hvis de leder regnmasserne ud på terrænnet med den nyudviklede regnvandsventil

Iværksætteren Terkel Lind fra Lind Solutions Ivs har prøvet det i eget hus og stået med ødelagte møbler, vaskemaskine og EL-værktøj, da kælderen stod under vand efter et heftigt skybrud.
Sammen med pensioneret ingeniør fra Teknologisk Institut, Peter Cordsen, har han udviklet, gennemtestet og produceret regnvandsventilen.
Den kærkomne løsning til husejere, der kan forhindre oversvømmede kældre og alt det bøvl, stress og omkostninger der følger med.

”Vi har selv prøvet at få oversvømmet kælderen under voldsomt regnvejr, så jeg ved, hvordan det føles. Det gør det ekstra nærlæggende at udvikle regnvandsventilen. Udover at den opfylder sin opgave, har det også været vigtigt, at den er til at betale, til at montere med lidt fingernemhed og produceret i miljørigtige og certificerede materialer, siger Terkel Lind.”

Regnvandsventilen

  • Afkobler vandet til kloakken ved kraftig regn
  • Kan installeres af ”gør-det-selv” folk
  • Har indbygget bladfang så blade og andet skidt ikke stopper kloakken
  • Koster 395 kr. inkl. moms.
  • Er produceret i 100 % genbrugsplast og FSC-mærket emballage

Regnvandsventilen afkobler regnvand under kraftig regn eller skybrud

Regnmasserne bliver til naturligt grundvand
Ved at montere den enkle regnvandsventil på nedløbsrøret, kan boligejeren selv styre, at der ikke bliver overfyldte kloakker og vandet ikke stiger op i kælderen under skybrud.
I stedet leder ventilen vandet ud på terrænet omkring huset, hvor vandet siver ned i jorden og bliver til naturligt grundvand. Princippet er, at når vandtrykket i nedløbsrøret bliver for stort, aktiveres ventilen og afkobler vandet ud på terræn. De medfølgende ventiler lukker ved forskelligt vandtryk, og regnvandsventilen kan derfor tilpasses boligen størrelse.

”Du kan gøre meget for selv at tage ansvar og affære. I dette tilfælde med en permanent løsning for under 400 kroner. Mange steder er afløb og kloakker ikke gearede til skybrud, og når vandet først rammer taget og fosser ned i nedløbsrørene, risikerer du helvede bryder løs”, siger Terkel Lind.

Tredje opfindelse der beskytter hjemmet mod vandmasserne
Han har tidligere i samarbejde med dygtige opfindere produceret en vandsikringsprop til husets gulvafløb og en vandsikringstape, der kan svulme op og beskytter mod indtrængende vand fra døre og vinduer.

I handelen over hele landet
Regnvandsventilen har, trods sin umiddelbare enkelthed, været undervejs et par år. Iværksætteren og ingeniøren startede med at undersøge, hvordan vandet kunne stoppes inden det gør skade og har udviklet produktet derfra. De har lavet et mindre hav af prototyper og testet ventilen under mange forskellige forhold og ved massive vandtryk.
Regnvandsventilen kan købes på nettet og i byggemarkeder over hele landet. Den passer til cirka 80 % af alle nedløbsrør. Dem på 75 mm.

Værd at vide om skybrud og kraftige regnskyl
Op til 5 % af den samlede danske nedbør falder på blot 3-4 dage i forbindelse med de tiltagende skybrud, der giver størst skader på bolig og indbo. Det er forventet, at alle steder i Danmark bliver ramt af tre-fire skybrud årligt på grund af klimaændringerne.
Det danske kloaksystem har langt fra alle steder kapacitet til at klare belastningen fra regnvandsmængderne. Nedsivningskapaciteten i terrænet bliver ikke udnyttet tilstrækkeligt ved skybrud. Derfor kan vandet med fordel ledes ud i haver og på græsplæner og blive til mere grundvand gennem naturlig rensning og nedsivning i jordlagene.

 

Citat fra salgschef i VVS-trading Aps
”Som leverandør til Danmarks førende byggemarkeder arbejder vi for at tilbyde produkter, der giver mening for forbrugeren. Med Lindsol har vi en partner, der udvikler produkter til forebyggelse af skader før skybrud og stormflod. Regnvandsventillen er en brugervenlig løsning, til en god pris, der nemt kan monteres,” siger Keld Kristensen, salgschef i VVS-Trading A/S

Dansk da